Studie

In 2006 ben ik aan de universiteit in Utrecht afgestudeerd als dierenarts, met als afstudeerrichting Paard. Na mijn afstuderen ben ik naar Nieuw Zeeland gegaan, waar ik naar hartelust heb rondgereisd. Maar mijn nieuwsgierigheid leidde al snel naar het opzoeken van enkele dierenklinieken, om een kijkje bij hen te nemen. Via die contacten heb ik een baan kunnen bemachtigen op het Noordereiland, in de buurt van Auckland. Dit was in de gezelschapsdieren- en paardengeneeskunde. Maar na enige tijd bleef de paardenkant toch meer trekken, en heb ik besloten om een baan als paardendierenarts te zoeken, ditmaal iets dichter bij huis.

Engeland

In Engeland heb ik in 2007 een baan gevonden als paardendierenarts. Daar heb ik ontzettend veel geleerd op het gebied van paardengeneeskunde. Het is een echt paardenland, met een voor mij vrij nieuwe tak van paardensport, de renpaarden. Een hele industrie, met zijn eigen gewoontes en gebruiken. Maar natuurlijk heb je daar ook de spring- en dressuurpaarden, de hobbypaarden en de  'grasmaaiers'. Het leuke is dat ik ervaring op heb kunnen doen over de hele breedte. Erg leuk vind ik het om wonden te behandelen, het is vaak wonderbaarlijk om te zien hoe een grote wond zonder problemen kan herstellen, terwijl soms de kleinste wondjes een veel groter probleem kunnen zijn. Spoedgevallen zoals koliekers blijven natuurlijk vaak een zorgwekkend probleem, maar gelukkig loopt het in de meeste gevallen goed af. Daarnaast vormen kreupelheden een uitdagend aspect van mijn baan, om precies uit te vinden waar het probleem is. Dit is vooral van belang voor paarden die in de sport gebruikt worden. Met mijn ervaring hoop ik u op de juiste manier van advies te kunnen zijn. 
Het originele plan was om maar 2 jaar in Engeland te blijven, dus na 3,5 jaar met veel plezier in Engeland gewerkt te hebben, was het toch wel tijd voor weer een nieuwe uitdaging.

Someren

Vanaf 2011 ben ik in Someren gevestigd met Vlas Veterinair. In eerste instantie als ambulante kliniek voor paarden, maar omdat gaandeweg er steeds meer gezelschapsdieren bij kwamen, ben ik in 2013 uitgebreid met een gezelschapsdieren praktijk. U kunt daarbij ook bellen voor visites bij gezelschapsdieren. Soms is het gewoon praktischer om uw hond of kat aan huis te behandelen. Dit kan veel stress voorkomen, en aangezien mijn auto al toegerust is voor visites, is een kleine uitbreiding om visites voor gezelschapsdieren mogelijk te maken geen probleem. Daarnaast kunt u ook op gezette tijden terecht tijden het inloopspreekuur.